Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Thursday, May 8, 2008

< Bebas sikit >

Beberapa hari yang lalu saya telah dikeluarkan dari sel..Sekarang ni, saya tengah dibawa oleh pegawai penjara menuju pintu keluar..Doakan saya bisa keluar dengan jaya yang terbaik..

Bagi meraikan saat keluar dari sel, saya puaskan hati menuju ke taman fajar ilmu. Tak banyak belanja hari ni, cuba kepingin satu buku lagi - Sirah Sahabiah, Jilid 1 - [ TuLah masa kat KONSIS ada,tak beli..jual mahal..kan dah takde kat taman]. 15 min memilih antara Khadijah the true love story of muhammad atau Khadijah drama cinta abadi sang rasul, akhirnya saya memilih si pink.

Duduk je atas bangku train, terus saja buka si pink, sehingga saya dan ADIK terlepas stesen sampai ke sri petaling..Gara-gara menghayati kisah hidup dan asyik bersama kisah cinta kekasih ar-Rasul.Saya mula mengerti kenapa saya mengagumi si Khadijah, rupanya dia si suci di zamannya taktala kematian 2 orang kekasih hati..Melihat, membayangkan, dan mengagumi ar-Rasul dari mata Khadijah. Novel hidup yang best, nasib saya masih ada tanggungan budak sekolah, jika tidak pasti saat ini saya sedang berdating dengan si pink..

- Nanti saya bergambar dengan buku-buku baru ye..InsyaAllah-

No comments: