Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Friday, April 6, 2007

< Pameran Da'wah >

Macammana boleh terbabit dalam pameran ni ye?
Asalnya ada beberapa akhawat yang menjadi ajk Minggu Da'wah
So apa lagi ambillah peluang..
Bila dapat peluang,rebut dengan tangkas,buat yang terbaik kemudian bertawakal.
Sangat gembira bila dapat buat promotion da'wah secara besar-besaran.




[Board di Booth JIM-KARISMA]


[Booth dari jauh]


[This is our card]

[GuestBook]


[Kita tak sendirian]

Akhukum ikhwanul Medani
Ya akhawati Maliziyun
(sebab masa tu semua akhawat kat booth kita kot)
'alaikum al-jahdu wa an-nashat fi bina'i ummah wa ad-da'wah
'alaikum wa'ie as-siyasi
ana ma'akum wa ana minkum
[Coretan dalam guest book by ikwah PKS]


[Berkemas]


[Angkatan K-UKM yang tabah]

Semoga Pameran Da'wah ini akan membuka jalan yang lebih luas bagi merealisasikan FIDAK 2015.Jazakumullah Khairan Kathira atas peluh dan keringat yang ditumpahkan,moga Allah membayarnya dengan Redha-Nya, Rahmat-Nya serta Taufik-Nya.Teruslah menjadi KHALIFAH YANG TABAH

2 comments:

Hijrah Menuju Allah said...

Salam,

Kita silap baca coretan ikhwah PKS tu la dik,

Kita baca "akhawati", sebenarnya dia tulis "ikhwati" =) hehe..

ikhwati = jama' for ikhwah kan?

hehe, suka2 hati je kita assume dia tulis "akhawati" sebab sisters yg jaga booth masa dia visit tu. hehe malu je, dah la kita post kat k-ops arituh. huhu =)

BingkisanHati said...

Ehmm tak pe jea.Dat is the beaty of arabic,Salah ckit jea dah jadi lain maksud..hehe