Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Tuesday, May 15, 2007

< Buat Mereka Yang Lelah 1 >

Sesungguhnya di Syurga ada tingkatan yang tidak dapat di capai oleh seorang hamba dengan amalnya, walau apa pun amalnya.

Allah menyediakan kedudukan tertentu di Syurga bagi hambanya-hambanya yang beriman bukan kerana amal mereka melainkan kerana ujian dan cobaan yang menerpa. Oleh kerananya Allah menghantarkan bagi mereka sebab-sebab yang akan menghantarkan mereka kepada ujian dan cubaan itu.

Ada tingkatan iman yang tidak bisa dicapai oleh seorang hamba dengan amalnya.Ia hanya akan mencapainya dengan ujian dan cubaan.Allah berkehendak untuk meningkatkan imannya, maka Allah pun menetapkan ujian dan menolongnya untuk bersabar dan teguh menghadapinya.Jadi, ini merupakan rahmat dari-Nya bagi sang hamba.

[nantikan sambungannya yea..banyak lagi, sebab dah nak balik dah..]
-> Huhu..menaip balik dari Penawar Lelah Pengemban Dakwah[Dr Abdullah Azzam]

No comments: