Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Monday, May 14, 2007

< MakCik Nazihah >

Dulu sangat fobia dgn title 'MakCik',kerana membayangkan sinonimnya MakCik dengan usia.Tapi sejak duamenjak ni macam dah boleh terima.MakCik pun Makcik la..(yang menyedari diri ini sudah layak dipanggil Makcik!!).

Macamana boleh tersedar??Beberapa hari yang lepas baru berkesempatan berjumpa dengan Naufa Maisarah dengan Kak Nusaibah.Tiba-tiba Kak Nusaibah cakap dengan Naufa, "Naufa ni MAKCIK NAZIHAH tau".Time tu mulalah mengeluarkan reaksi muka yang seolah-olah pelik..Lepas berfikir beberapa ketika,Betullah,lupa pulak Pakcik Naim dulu senior sekolah(senior 3 tahun). So,by default kira dah jadi Makcik Nazihah la..huhu.

Balik rumah hari tu masih lagi memikirkan isu Makcik ni lagi.Makan masa lama tau nak tukar status Makcik ni.Lepas penat study hari tu dok mengira anak sedara (anak-anak senior sekolah).Kak Khumaizah[sorang],Kak Amrah[2 orang],Kak Mardiyah[sorang],Pakcik Naim[sorang],Pakcik Irfan[sorang],Kak Hani[sorang],Kak Aliya[sorang],Kak Effa[sorang].Semuanya 9 orang.[Haha ibu pun dah jadi nenek dah]Itu tak masuk lagi yang terlupa dan yang tak masuk otak..Fuuuh,maka akhirnya diri ini menerima hakikat bahawasanya statusku telah bertukar menjadi Makcik.Baiklah..aku terima dengan redho.

Sabtu yang lepas,di Pusat Komuniti JIM,Taman Melawati [PKJ] sempat berjumpa dengan bakal-bakal ibu dan ayah.Sorang due bulan Jun,Sorang due bulan Ogos,Sorang bulan September.[OK..ok..Tahu dah jadi Makcik !!]InsyaAllah ada sorang yang akan due 17 september,Wow bestnya.Nanti kalau baby lahir 17 september,kita bolehla kongsi birthday yang sama..[Jangan jelous 'abyd ;P ].Tapi yang penting baby lahir sihat,comel [ada ke baby yang tak comel??] dan jadi anak soleh-solehah.

-MakCik Nazihah-

-> Hari sabtu lepas pakai baju merah..Macam tak caya!!Tapi dapat free punya pasal,Balunla..Saje je nak konfidentkan diri untuk pakai baju merah, preparation untuk my mak cik kawin nanti.Karang kecik hati kang susah pulak.

6 comments:

-[[`abyd]]- said...

nazihhaaaaaaaaaaaaaah!!

hehey, mane nt tau!silap2 die nk kuar gak 14hb!!haaa,dpt la same2 beraye ngn ana.eh,tp klu xnk pn tape.bia 14hb tu ana sorg je pny. (pssst, 'umayr 13hb! asal sume sept nih~uhukk!!) bia special sket 14 tu.so,bile 14 sept jek,nt igt ana.tayah igt org len dah.waaaaaaaaaaaaaaaaaah!

eh,kak effa masih lg 1 ke?mcm dah 2 jek.agaknye la.sbb hr tu kak effa ajak kakhani g kenduri kawen kakak kpd kak effa,pastu kak effa ckp, bleh la ziarah kak effa y tgh pantang skrg ih.so,rs cm da dpt 2 kut.tp xd kecoh2 pn.xsure..

haha,ana rs da tayah prepare jadik macik da.sbb da mmg macik. (haha!!) so,ape lg.sile prepare utk jadi IBU! ahem! harap faham.

keh3..;)

[ Nazihah ] said...

'abyd!!!
Suka buat controvesi!!!
Weei preparation untuk my makcik nak kawin nanti la..
Peerh ramainya orang-orang bulan 9 ..

Seventeen-minutes said...

huhu.. mmg la dah makcik.. dah 20 an.. nak balik.. nak tgk baby2 semua!!

Seventeen-minutes said...

ops.. sori ni mai :).. akak, enable kan la comment kalau takde gmail..

[ Nazihah ] said...

To Mai : Ok2 jap..jap.Tulah pasal,kene menerima realiti..

'Umayr SRA said...

Ahaha! Ye ke? 17 hrb Sept? Ana 13, Mujahid pun sama, Hassan Hussaini pun sama. Hafiz Bai 17 hari lepas ana. Heheh!

(amik ko lagi ramai dak September)

Oh yeh... Thanks for the du'a and wishes. Although I've privatized that blog. And replaced it.