Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Saturday, June 16, 2007

< Hari - hari Ku >



[1] Semasa didalam kelas,sorang lecturer ni mengeluarkan statement " Pasangan suami-isteri tidaK wajar diletakkan di satu department supaya semasa menilai pencapaian pekerja takde yang BIAS" Daa..kenapa pulak macam tu? Bila time menilai, nilai lah betul-betul mengikut apa pekerja tu dah buat, apa pulak kene-mengena dengan sebarang ikatan dan talian[bukan talian telepon eh..].Taktala itu tergiang-giang kata-kata Ar-Rasul " Seandainya Fatimah yang mencuri,pasti aku akan memotong tangannya".Kenapalah manusia susah nak bersifat adil,lagi-lagi lah jika anda seorang muslim?KELIRU..

[2] Esok ada seorang member akan ke Bandung..Hehe apa lagi,mengeluarkan operasi memesan buku lah..Haha.Maaf sejak kebelakangan ini berminat dengan amat sih pada buku-buku indonesia,kata-katanya seolah-olah punya sentuhan yang tersendiri.Dah..dah.. rosak bahasa orang.Tapi masih lagi mencari buku yang best-best..Balik kene tanya kat kak roha.

[3]Jelous dengar orang-orang yang di PERKASA..Cemburu bangat sih..Semalam dalam rancangan mereka akan 'Menjejak hutan' dari pukul 10 malam sampai 4 pagi.Waa.. seronoknya!!

No comments: