Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Thursday, February 21, 2008

< Cikgu baik kata.. >

Saya suka ke kelas 'cikgu baik' akan ada sahaja cerita yang akan dikaitkan dengan realiti semasa..sampai dia boleh relate teori komputer dengan teori kehidupan..

cikgu baik kata:
" Orang perempuan kalau shopping, tau..tau jelah. Derang boleh shopping sampai 8 jam(macam tak caya sebab lama sangat), lapar, haus pun derang tak perasan. Awal-awal kawen dulu saya macam tak tahan gak, tapi kene adapt jugak la..Sebelum pegi shopping pastikan anda dah kenyang, takde benda urgent yang kene buat..Kalau tak pasti menyesal.Saya selalu jadi si 'Penolak Troli' time shopping, perkataan yang selalu keluar dari mulut saya 'Aik ni pun nak beli jugak ke' hehe. Orang lelaki kalau shopping paling lama pun 15 minit je, TAPI ada je orang lelaki yang lagi cerewet dari perempuan..LAGI TERUK.. "

Seronok ke kelas 'cikgu baik'..pasti ada saja nasihat yang dia akan beri..

4 comments:

tmah said...
This comment has been removed by the author.
tmah said...
This comment has been removed by the author.
tmah said...

mcm familiar je cekgu nih...
barangkali cikgu chemistryku hehe...

[ Nazihah ] said...

hahaha
itu sangatLah mustahil..KERANA saya tak belajar chemistryLa..luper ke?