Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Thursday, February 7, 2008

< Merasai kematian yang hampir >

Petang tadi merancang kehidupan masa depanku, Mengasingkan antara yang pasti, tidak pasti dan yang boleh diabaikan.Kerana kita sewajarnya merancang dengan apa yang ada di tangan, yang tidak pasti itu hanya layak untuk Dia yang tentukan..

Setelah selesai, menerjah dalam hatiku..MATI ITU PASTIKAN??..Cuma tak tahu bila..saat itu aku merasai kematianku sangat hampir.Apakah sudah siap diriku menghadapi detik kematian?? Bersediakah? atau masih lagi ada bibit al-wahn dalam hatiku? Al-Wahn jugalah punca kemenangan yang tertunda..Na'uzubillah..

Teman..seandainya nanti hidupku tidak lama..Maafkan kesalahanku pada kalian.Kalian bisa tuntut hutang kalian dari warisku(tak pasal-pasal je)..Ya Allah andainya inilah amalanku yang terakhir, coretkanlah ia sebagai amalan yang Kau redhoi..Ya Robby, matikanLah aku sebagai Syuhada' di jalanMu..
Ya Allah..Semoga hati-hati kami ini sentiasa dekat dengan kematian..Semoga jasad kami terus berusaha untuk kehidupan yang lama..
Bukankah orang yang bijak itu ialah orang yang sentiasa mengingati MATI ??

No comments: