Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Thursday, December 13, 2007

< Misi Cuti >


[ Semoga diberi kelapangan untuk memiliki buku-buku ni ]
[+ buku Keperibadian Da'ie - Dr Irwan ]

Jika perlu terbang jauh, jangan lupa membawa sekali buku-buku yang boleh membantu untuk menstabilkan your iman and amal. Jangan penuh sangat your beg dengan makanan kering sampai takde ruang untuk buku.

---------------------------------------------------------------------

Apakah yang akan terjadi jika badan di Johor tapi kepala di Bangi?

a.Kepala dan badan akan tertanggal dan mempunyai kaki sendiri.
b.Kuffar melompat kerana mereka telah berjaya memisahkan Islam kepada jalur kenegerian
dan kenegaraan.
c.Jadilah seperti orang separuh
d.Ntah..ape-ape je la
e.Pasal pulak..bukan ke kene bekerja dimana sahaja anda berada.

Sila SMSkan jawapan anda pada komen post ini..




4 comments:

alang said...

assalamualaikum,
xtaula.. knape rase macam terase aje..hehe. bukan x bwk buku, tapi x ckp.. perli pedas nampak.hehe..
nak merajuk ah..xpe2.

[ Nazihah ] said...

la pulak..tk kt pun ditujukan khas utk alang..PERASAN.Tp kalau terasa bagus gak tanda beriman dan tanda Allah tak kunci pintu hati untuk terasa dengan nasihat alam..
Merajuk ah..tak kuasa nk pujuk..

nanami ichijo said...

hehe..yong yang garang..

[ Nazihah ] said...

garang..huhu
penyakit yang tak dapat dielakkan sejak dari dulu lagi..
biarlah kelembutan itu dibaluti dengan 1000 ketegasan supaya kelembutan itu nanti dihargai dengan selayaknya..