Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Thursday, December 11, 2008

< Sindrom Anak Ke-2 >

Ini puLa isi dalam majalah NUR disember..

Penyakit tetap buat anak ke-2, hingga kini tiada rawatan yang terbaik untuk penyakit ini [haha..tapi ISLAM ada penawar semua penyakit kan??]

Titipan untuk anak ke-2 yang dah 19 tahun hidup dengan penyakit ini bersama anak ke-1 yang brutal [extra: kejam!]. SiLa sedar awak ada penyakit ini yer!! [geLak tersangat kejam!!]

Buat semua anak ke-2 dan kepada semua yang TERJEBAK dengan anak ke-2, baik suami/isteri kamu, sibling kamu, kawan kamu, pakwe kamu atau bakal suami/isteri kamu..

Jika anak ke-2 kamu lelaki, jangan ditegur mereka berdepan nanti mereka memberontak! usap2Lah mereka baru ditegur..[patutnya kamu diusap time kecik2 duluLa..tapi komfem terus pergi toilet sebab geli..haha..]Lagi2 kalau mereka itu terpelajar dan mengetahui, baik beritahu mereke sebab-sebabnya dengan baik..[untuk uLasan lanjut, siLa beli NUR disember]

Kebanyakan masalah ini dihidapi oleh anak ke-2 LELAKI...

8 comments:

anak ke-2 yang terasa said...

assalamualaikum,
anak ke-2 terasa... mentang2 org jauh. tapi sindrom tu macam betul aje.. statement anak first yg kejam tu sangatla betul. hehe.. jumpe nanti bln 8 insyaallah.

nanami ichijo said...

hehe.
kene beli nih

[ Nazihah ] said...

to anak ke-2 PERASAN!!

Sebab jauh ah berani buat[hahaha]..Kalau dekat boleh test power & rasa, base, tak pun flying kick [hahaha]. Pastu tak ngaku ank ke-2 SUDAHLa...ibu kata nanti awak balik kene usap-usap awak dulu sebelum tido, sebab awk mist masa kecik dulu[kahahaha]

to kinah,
dalam tu banyak citer pasal laki..tapi pasal perempuan ada gak..beliLa

Raihanah Rahim said...

hmm..agak2 atiq beli tak? hmmmm (^_^)

[ Nazihah ] said...

baeeq suruh dia beLi..hehheh

WF:ciktim said...

ehm..
anak kedua yg terasa.
tp sebab ada perkataan lelaki kan..
kurang sikitla..
adapun begitu..
anak kedua perempuan makan dalam banyak..

Fikrah Thanie said...

Tapi setiap kejadian ada hikmahnya jugak tue. Alhamdulillah anak kedua je yang kena usap, kalau sume kena usap, kesian kat ibu-ibu:)

Anyway ana ketiga/tengah, and nak bagitau pengalaman 22 tahun, jadi yang tengah paling best!!!

[ Nazihah ] said...

tim,
pasalLa makan dalam..kami[ank bkn ank ke-2]suka time anak kedua merajuk sebab nanti ada makanan extra!!