Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Friday, July 27, 2007

< Bila Kawan Lama Tegur Kita>

Tadi selepas jumpa adik-adik di bakery,UKM..Berjalan pulang ke OFFICE.Keluar je dari student center UKM, ada orang panggil dari dalam kereta..bila toleh,rupa-rupanya schoolmate yang dah 2 tahun tak jumpa,Walaupun time 1st year dulu duduk sekolej dengan dia..Yang lagi seronok tu,he call me first pulak tu..[terharu dan gembira].Sangat gembira.Ingatkan dia dah lupa batchmate dia yang sorang ni.Yealah kan tenggelam dengan perempuan-perempuan cantik dan lawa di UKM ni..[walaupun kecantikkan itu hak milik setiap insan haha..]

Dia? He's more mature dari kat sekolah dulu, dia dah besar, dia dah dewasa..dan bila orang dah matang ni dia akan BERTUKAR menjadi lebih SMART dan HENSEM[buat kontrovesi lagi, tapi tak salahkan memuji kejadian tuhan..SUBHANALLAH].Cuba ada sedikit kekecewaan dari dasar hati yang terdalam.Masihkah dia bersama tarbiyah dan dakwah?

Aku?Aku hanya boleh berusaha sedaya mampu agar dia melalui jalan tarbiyah dan dakwah ini..tapi aku masih seorang perempuan dan dia seorang lelaki.Di UKM ni ada 2 orang banin SMIH..sorang my batch,sorang muda setahun.Heem[mengeluh lagi..],bukan apa..terkenangkan masih banyak kerja yang perlu dilaksanakan..Ada sesiapa tak yang nak tolong LASSO derang?

No comments: