Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Monday, July 30, 2007

< Menyesalkah Dengan Sebuah Kehidupan>

Sejak beberapa hari yang lalu,panas baranku semakin menjadi-jadi,mungkin lebih teruk dari dulu.Angkara beberapa perkara yang berlaku pada diriku beberapa hari yang lalu.Asal jumpa orang je rasa macam nak FIRE. Alhamdulillah,Allah mengirimkan kesabaran buat hambaNya yang kerdil ini,walaupun ada saat dan ketikanya aku KALAH dan syaitan melonjak keGEMBIRAan..huhu.Alhamdulillah,TEMPER itu telah kembali stabil.Ya Allah,hindarilah diri ini dari semua itu lagi,ku mohom dengan sangat Ya Allah..

Jumaat yang lalu selepas office hour,tunggu bas nak balik ke rumah.Sempatlah berbual dengan sorang member ni..
Mula-mula ingatkan dia 1st year,layan je lah bila dia panggil akak.
[lebih kurang macam ni perbualannya]

Dia: Akak baru balik kerja
Nzhh: A'ah
Dia:: Akak amik master ke?
Nzhh: Takdelah,tengah degree,final year InsyaAllah.Tahun berapa?
Dia: Tahun 3, fnal year jugak
Nzhh:[He'eleh bukan kita macam sebaya ke?]..Dulu matriks ke stpm?
Dia: Stpm
Nzhh:[Sory,,you are older then me OK!->perasaan: geram macam nak makan je orang tu].o00 ye ke..
Dia: Akak ni dah kawin ke?
Nzhh:[Ceh..mentang-mentangla bawak beg keje..ko kata aku dah kawin..GERAMNYER..->perasaan: rasa macam nak buat barbeque.] Takdelah,belum kawin lagi..Heee(senyum yang tak ikhlas dan GERAM..).
--Nasib baik bas dah datang lepas tu..Fuuh lega--
MemangLah orang muda sekarang..kene belajar menggunaka ayat-ayat hikmah..

Sabtu pagi ada daurah penggerak[episode 1].Yang bestnya,kami yang jadi speakersnyer..Seronok..[Walaupun tak kene].DahLa kat tempat tu ada wireless,bila time bosan bukak youtube,cari video untuk buat selingan..hehe.Tapi apa yang aku paling ingat is KITA AKAN DIUJI DENGAN PERKARA YANG KITA PALING TAKUT DAN TAK SUKA..huhu menakutkan tak?waktu dengar tu rasa macam nak menggeletar badan..lepas tu search apa yang aku takut dan benci..gara-gara takut punya pasal.Adalah dalam list,beberapa benda.Ada yang baru je melanda diri..huhu

Semalam,gayut dengan ibu lama giler..sampai uda dah siap masak..haha kelakar.Balik rumah nanti boleh suruh uda masak..

3 comments:

-[[`abyd]]- said...

hahaha!!ye kak~ape kaba kak!da kawen yeh.smpi ati xbtau!haha

'Umayr SRA said...

Heheh! Layan je... Tu bukan tanda tua. Tu tanda matang. <-- Cakap dari pengalaman. *puts smug face on*

Wakakaka! Jangan marah ye! (takut kene marah)

[ Nazihah ] said...

takpe..takpe..
*ayat geram tapi macam dah lali*