Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Monday, December 21, 2009

< BarakallahuLakuma >



BarakallahuLakuma Wa Barakallahu'alaykuma Wa Jam'abainakumaFilKhayr

Hafizul Amin & Nur Sakinah

SeLamat Datang kawanku ke dunia yang penuh pahala. JadiLah juara pingat anugerah pengumpul pahala terbanyak. KejarLah barakah dalam setiap daripadanya.Semoga Mahligai kalian melimpah bersama Mawaddah, Sakinah dan Rahmah

Kinah, just to let you know, semua yang ustzh Marhamah kongsi dengan kita semuanya betul seh.So, bila sampai masa terasa nak buka lembaran tu, bukaLah..ada kekuatan disetiap kalimah yang kita coret bersama.

-----------------------------------------------------------------------------------

Terasa sayu dengan sebaknya ketika bait kalimah keluar dari bibir mak cik dan mengetahui satu rasa taktala menjadi pelakon yang diberi skrip saat akhir tapi kata-kata ibu saat itu benar-benar dari hati dan tembus masuk ke hati macam laser walaupun skripnya di saat akhir.Masa awal-awal macam control-control je tak nak bagi nangis kat nikah kinah, time sampai satu part ni terus En Air Mata meluncur keluar macam empangan pecah.

'Doakan saya supaya bersabar menghadapi cabaran rumahtangga dan ikhlas memberi khidmat dan ketaatan'

Just wondering masa baca dulu macam tak ter'qoute' pulak kata-kata ni, tapi time kinah nikah haritu macam terasa pulak dengan ayat ni. KAKAK pernah bagitau saya satu masa dulu, disaat saya masih kerdil erti kata sabar. Dan kini saya mengerti betapa besarnya sebuah kesabaran yang KAKAK ungkapkan dulu dan now i realise how huge dose the tolerate should be..Alhamdulillah..

1 comment:

nanami ichijo said...

:'(

Ps, Baru jumpa post ni