Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Monday, September 28, 2009

< PemaLas Yang Selfish >

Hembusan seorang pemaLas yang selfish ketika tempoh menjadi pemalas yang selfish hampir tamat.

Ketika duduk dibilik guru Sekolah suatu ketika dulu
berborak kosong yang membuang masa gara-gara ustazahku meluahkan perasaan
BeginiLah rentetannya saya menjadi pendengar ustazah yang nak berehat [perempuan berehat dengan bercerita atau shoping..Dengar jer jangan banyak citer]

Huuh penatnya
Bestkan Jadi kamu nazihah
Boleh berehat lebih-lebih
Boleh Extra bermalasan tahap 1st class owner
Boleh tidur lebihan tanpa gangguan
Boleh Makan [bc: melantak] suka-suka hati takyah pantang-pantang
Boleh jalan-jalan, shoping suka-suka hati sampai lupa dunia [bc: tapi ingat akhirat okLakan]
Boleh buat semua sesuka hati, seindah jiwa, secukup rasa
[versi baik sikit je]
Boleh hafal & tilawah quran banyak-banyak
Boleh baca buku bertimbun-timbun [ni saya suke ^_^]
Boleh belajar macam-macam
Boleh ke program kehuLu hilir

Lepas ustazah luahkan perasaan,dia sambung tanda kertas soalan..She was so tired before tapi lepas dia meluahkan kepenatan dia, terus jadi macam dah tak penat [adeh, cikgu aku niLah kan]

Beberapa minggu yang lalu mendengar luahan yang hampir sama dengan Kak Nurul ketika bermalaman di Tadika bersama Insyirah [Dia putih dan tembam..geramnya..] BiLa deh nak jumpa Insyirah dan 3 ikhwah kecil tu lagi. Mungkinkah saya akan mengeluarkan luahan perasaan yang sama suatu hari nanti?? Mungkin Ya atau Mungkin Tak??

Repekan Saya,
Si Pemalas Yang Sangat Selfish..



No comments: