Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Thursday, September 10, 2009

< Buku Berhantu >

Bila berMisi menghabiskan buku Pc Allan & Mc Barbara, banyak yang saya temui, Cukup untuk tersenyum bahkan ketawa sendirian ^_- Adalah logik untuk mempunyai masalah komunikasi apabila alien Mars & Venus bertemu ^_^

Nah, saya kongsi ketawa & jenakanya.. [Siapa yang mahu ilmunya, kamu tiada pilihan selain baca!!]

..Why Women Cry & Man Lie, Why Man Don't Have A Clue & Women Need More Shoes..

A woman will dress carefully according to weather, the seosan, fashion, her own coloring, where she's going, what she'll be doing. A man merely performs the sniff test on a piece of clothing he's left lying over the arm of a chair TAPI Kalau BoyFriend yang tinggal kat bilik saya piLih baju..saya pun kalah..haha

Ni keistimewaan orang perempuan ^_- Women can identify 7 different meanings behind a baby's cry to evaluate its needs WHERE MAN CAN'T

Tahu kenapa statistik kata lelaki lebih cepat mati dari Perempuan sebab WOMAN CRY, Women's tear gland are more active than men's, which's is consistent with the GREATER EMOTIONAL RESPONSE of the female brain. Crying is for 3 purpose:
1. As an eye wash
2.As a stress reducer - The body appears to use this function to clear stress toxin from the body. This could explain why women say they feel better after 'a good cry', even when there appears to be no real reason for crying..
3. As an emotional signal -Tears act as a visual signal asking others[for mahram only!!] to hug and comfort the weeper & its encourage productions of the hormaon oxytocin, the horman that makes person desire to be touched and cuddled by other person.
--maka siLa senyap bila dia nangis and let her cry -- Laughter and humor ease pain..Laughter is a good medicine..Tu sebab senyum tu SEDEKAH .. Laughter anesthetizes the body, build immune sys., defens against illness and disease, aids memory. HUMOR heals . Laugh release body's own painkiller, strengthen the immune system. Showing emotion 4 a man would be put at risk [tu sebab kadang-kadang batu kelihatan lebih baik dari mereke..upps jangan marah]. Bila perempuan tension LET HER CRY, bila lelaki tension BUY HIM A CAVE or Put a cave in your house..haha.. [ini teori nazihah]

Kakak kata pada saya, kamu jangan gender bias ^_- MaafLa 4 tahun hidup 24 jam dengan GurLFriends sahaja, BoyFriends jumpa sekaLi sebuLan je, ituPun kat Johor :p

4 comments:

liza_ixora said...

hahahahahaaha...
xpe kak.. lepas ni jumpe "boyfriend" hari-hari.. tunggu bulan 10 ye..

waaahhh.. akak aku dah pandai baca buku2 gender ni ye..hehehe..

i do have e-book by john gray, man are from mars, women are from venus.. nak baca?? hehee..

[ Nazihah ] said...

hello..
saya dah mula baca man from mars, women from venus sejak matriks eh :p
sebab suka gaduh dengan laki..haha..
by the way, i hav read all the 3 jilid of it, tp yg ni best bcox its giv a solution..

Mana boleh jumpa 'kawan lelaki' hari-hari..Kene jumpa bila perLu je eh!! :p

sofiyyah said...

haa dh bace eh. bagus2 ^_^
tp sorg bace x cukup ;)

[ Nazihah ] said...

Sape sorang lagi sofie??[bersama muka poyo & sedikit senggal :p]

Takpe sorang lagi akan diusahakan suatu hari nanti insyaAllah..[upps dia takkan baca kan..huhu..]Kalau tak baca pun, mungkin orang yang dah baca yang kene paksa share pulak nanti..huhu.. Sharing is Caring :)