Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Thursday, January 15, 2009

< Impian & Anganan >

Alhamdulillah...Tuhan ilhami diriku suatu saat lalu ketika diriku punya impian besar untuk bertemu puteri duyung [imaginasi superb little mermaid] dan terbang bebas di angkasa seperti si burung [ini mungkin imaginasi fantastic 4] ^_-

Tuhan
Andai ini yang harus ku lalui untuk bayaran sebuah syurga
iringkanLah bersamanya KESABARAN, KEKUATAN, dan KETABAHAN
agar aku tidak akan pernah berhenti dipertengahan jalan
semoga aku terus maju dan laju dalam perjalanan ku
menjadi HAMBAMU YANG SETIA
sesungguhnya dunia ini bukan tempatnya untuk melepaskan rasa penat
Duhai rasuL
aku kagen sangat ketemu dirimu
Semoga aku terus kuat menyoroti sunnahmu
syafaatiLah aku kekasih hatiku
supaya tiba saatnya nanti kita bisa ketemu
untuk mengubati rindu yang terpendam jauh di dasar hati
Tuhan
IzinkanLah aku menjadi seperti Khadijah
yang menjadikan perjuangan ini nada hiburan sebuah kehidupan
Izinkan aku menjadi seperti 'Aisyah
menjadi wanita teruLang dengan iLmunya
wanita teruLung antara lelaki-lelaki di zamannya..
Izinkan aku menjadi seperti Khansa'
menjamu medan jihad dengan darah syuhada' anak-anaknya tersayang

----------------------------------------------------------------

Saya jumpa ini dibeLakang buku Aisyah The True Beauty

buku ini menggambarkan bahawa beLiau lebih dan hebat dari banyak laki-laki pada zamannya ^_-

Untuk melihat hebatnya generasi masa depan, maka lihatLah wanita-wanitanya sekarang.. Yuk bangkit teman-temanku!! Kebangkitan masa depan bermuLa dari tangan-tangan yang mengendong buaian iniLah, tangan-tangan kita!!

2 comments:

~amatullah~ said...

salam,, akk dah g tuka buku aisyah the beauty tu ke?

**jgn serik suh kite belikan buku..lps ni kene improve service la..huhu

[ Nazihah ] said...

heem belum lagi..tp kita dah muLa baca..insyaAllah kita tak kan pernah serik dengan buku...Dekat dengan rumah kita nak ada kedai buku..B.E.S.T!!!