Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Monday, September 22, 2008

< Hari Kasih Sayang >

Sebaik menjejak ke blog adik, terlintas terus pengalaman honeymoon saya..


Honeymoon pertama time form 5..di sebuah banglo di golf resort sekitar pasir gudang..2 hari, 1 malam yang akan dikenang. Petang tu jadi budak-budak, kami memenuhkan taman permainan..ahhh, tidak ambil peduli mata yang memandang. Lagi best takde banin time tu *baca: bahagia sangat*. Kami berjaya naik jongkang-jongkit seramai 10 orang[Pelik tapi benar] Pergi main bowling[welcome cik longkang], celup kaki kat kolam renang[takLeh mandi sebab kena pakai baju versi tak tutup aurat, kalau tak air kolam tu akn surut 3 meter paling kurang kami kerjakan], Malam tu, melantak ayam panggang sehingga menjilat jari.licin.. Yang tak boleh dilupakan oleh orang yang tido kat master bedroom.. pukul 3 ada orang nampak perempuan tak berkaki ketuk bilik kami..huhu..kecut sungguh time tu, ada yang menggeletar..habis segala ayat keluar..nasib baik ada husna z kat bilik tu..HAHA..

Akhirnya kami tido jugak. Akhirnya dapat dikesan perempuan tak berkaki tu esoknya, rupanya salwa dan hidayah..cess! penat jer menggeletar malam tu! Buang energy betul..


Honeymoon 2 di PD duduk kat hotel tajaan TNB..ditaja oleh orang yang kerja dengan TNB bersama penghuni KAMAR KETENANGAN [ADIK yang bakal duduk di Kamar Ketenangan anda boleh mula cemburu ye ^_- ].Destinasi pertama bila masuk sebarang tempat..ialah TOILET..perhh air panas tuh.. petang tuh berseronok jalan-jalan disekitar hotel, destinasi yang pertama yang saya tuju TAMAN MAINAN sebab saya tahu kat sini KAKAK dan TEMAN saya bisa jadi diri mereka yang sebenarnya dan bersama mainan kegemaran saya [Ini rahsia..penghuni KK je tahu apa dia ].Seperti yang sebelumnya, buat sesuatu yang luar biasa a.k.a PELIK sebab orang tak kenal..hehe..jadi makin boleh menjadi diri yang sebenarnya. Malam, sesi untuk santapan diraja *wink.wink*, kantoikan moskito & monito dan masa untuk jadi model buat aksi MELAMPAU yang tak boleh buat jika ada LELAKi. Moralnya malam itu, iniLah dunia bahagia bila hidup tanpa Lelaki[berbaur femenisma lagi ^_^]. Pagi esoknya main games seronok, gembira dan games yang tak pernah terbayang dek otak..Aduh, kental seh KAKAK ni kenakan kami..Yang paling ingat, tanam KAKAK dalam pasir..hahaha..*Gelak kejam*


Paling tak lupa..KAKAK pernah bawa kami MEMANCING..


Keperluan penting sebuah honeymoon..


  1. Jangan skema seperti selalu..terutama manusia seperti saya. Tak menafikan kewujudan manusia bernama LELAKI menyebabkan manusia-manusia seperti saya kena dan TERPAKSA jadi sedikit[mungkin banyak] skema dan membosankan *baca: nada bosan sangat dan penuh femenisme*

  1. SerLahkan dirimu yang sebenarnya..

  1. Jangan bawakan sebarang aktiviti kebiasaan..tinggalkan semua homework dan assignment dan masalah yang lebih tinggi dari everest tu..ini masa untuk berseronok dan bergembira.. bergembira dan berbahagia sehingga LUPA DUNIA dan ingat AKHRAT ^_-

  1. fokus yang PALING UTAMA..ciptaLah KENANGAN TERINDAH yang akan dikenang selamanya yang akan menjadi sumber inspirasi dan aspirasi ketika kelelahan dan sesuatu yang membanggakan untuk diceritakan pada generasi perjuangan masa depan.

  1. Jangan lupa KAMERA untuk menyimpan kenangan aksi MELAMPAU ^_-

Betul kata adik... Jika ada orang kata [mungkin ada orang yang kata, yang penting bukan saya ^_-] honeymoon bisa saja BERPERANAN BESAR SANGAT bagi 21 orang du’at untuk pembinaan dan pembentukan sebuah MUJTAMA’ MUSLIM..[yang ni dah tangga 3 ^_-]

6 comments:

Anonymous said...

wah suka betul honeymoon...pasnie kat mana pula??dengan siapa??hehe

nanami ichijo said...

waah..teringat gak honeymoon yang first tu..haha..puas gelak..it was really funny that night kan..tau2 je la kalau dayah ade..
you know yong, bile lagi ntah dapat 'honeymoon' (your version)and 'ronggeng' (nibah's version) sama2 ea..
sebabnye lepas nih dah ada yang nak jadi mak orang dah.. ::gelak kejam::

[ Nazihah ] said...

Nazihah to En/cik/pn anon:

o0ooo next honeymoon saya insyaAllah bulan 12 nanti,dengan orang-orang KAMAR KETENANGAN..insyaAllah sampai perlis, TAPI kena kumpul duit..^_- huhu.Ada yang nak sponsor tak? Nak ikut? O_o Kalau awak en anon, komfem tkleh ikut..haha..

Nazihah to Kinah

Jom kita set date untuk dating + ronggeng dan honeymoon..Eh sape yg pregnant?? o_O haha sambung gelak kejam + konon blur HAAAAAAHAAAA..

Khadjah said...

http://photos-p.friendster.com/photos/52/78/1648725/12920031214675l.jpg


ni link gambar kite naik jongkang jongket beramai2 ;)

p/s: kinah nak join gelak kejam sekali. :P

hanah_army said...

honeymoon?? pregnant??awat semua gune bahasa2 yang i tak paham nie... isy... owh lupe.. ni ckp2 org tua, org dua-puluh-dua-an...

org2 muda mudi tok pehe...(terbawak sket sleng klate pah balik nggayo)....

hua hua hua..join gelak djah n kinah

[ Nazihah ] said...

to hanah:

ces!! semangat seh gelak kejam!! siap bln 12 !!
saya tua 3 bulan je dgn awk, bkn lama sangat pun =P jangan nak perasan muda eh !!
fariha dah deliver lum?? hari tu ada yg kata dia pregnant?