Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Monday, September 29, 2008

< Eid Mubarak >29 Ramadhan 1249

Dalam ramadhan yang masih berbaki ini, penuhkanLah ia seLagi ada..Andai ini ramadhan terakhir, biaLah ia menjadi saksi dan bukti untuk pemberat mizan ke Jannah..

Ramadhan permergianmu memilukan..Teringat SMS dari adik

Akak, kenapa saya sedih Ramadhan dah nak habis?
Sedangkan selama ni saya tak pernah sedih pun

- Sebab kali ni awak telah jadi pencinta si Ramadhan -

BiarLah ruh iman, mujahadah dan amal taktaLa Ramadhan yang Lalu masih bersuLam indah disetiap hati dan jasad hingga saatnya tiba ramadhan yang akan datang..

RaikanLah Syawal dengan senyuman tanda kegembiraan dan takbir tanda kebanggan sebuah KEMENANGAN.. BergembiraLah tanpa melupakanNya.. IngatLah wahai diri dan hati, menjelangnya Syawal..tanda kita telah kembali kepada fitrah yang seharusnya, fitrah dalam menjadi hambanya yang patuh dan taat, fitrah dalam menjadi HAMBANYA YANG SETIA.. fitrah dalam meletakkan Allah sebagai Robb, iLah dan MaLik [ tak usah lagi ambil kuasa tuhan ^_- ] fitrah dalam beramal dan hidup dengan lebih baik dari hari-hari laLu..

TerusLah memburu MARDHATILLAH pada setiap heLaan nafas, pada setiap bisikan suara hati, pada setiap langkah dan tindakan daLam seluruh amal ^_-

EID MUBARAK !!

[Baru boleh terima sebarang lagu raya]

No comments: