Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Wednesday, January 2, 2008

< Maaf dengan sangat >

PKN 1207

Perh..inilah pengalaman yang paling serabut dan serabai sekali.Dah la jadi ad-hock pembahas. Bersyukur sangat sebab jadi orang-orang yang terakhir. Caya tak me,yang kuat bercakap dan susah nak berhenti kalau cakap, gabra tahap 150 m/j masa nampak mikrofon kat depan...sampai komfius nak guna tone suara yang mane, sudahnya tersalah tone intonasi gara-gara gabra. Terguna intonasi waktu camping syabab fatayat pulak..aduh...

I took about 2 days untuk menstabilkan kemenyesalan diri kerana tersalah guna tone suara. Kesian my housemate, penat derang menstabilkan nazihah yang sorang ni..Maaf dengan sangat to all korum yang memenuhi PKN haritu(tolong bagitau kawan korang yang lain-lain boleh?), aku hanya bisa memohon ampun padaNya atas keterlanjuran kata-kataku(huhu salah guna tone suara..)Moga masih ada pengampunan dariNya.Semoga kalian dapat mengambil yang baik sahaja dari kata-kataku..yang tak baik tu tinggalkan ia jauh-jauh dari kalian..

Akan ku ingat dengan selalu kata-kata ini
Selagi kalian tidak merasa sengsara dan derita dalam dakwah, kalian hanya bermain-main dengan dakwah -Mr Pengerusi Tetap-

Jadilah orang yang bahagia dengan 'derita' itu, jadikanlah 'derita' itu tiang seri hidupmu

KENAPA KENE ADA LELAKI DALAM DUNIA NI?

Macam soalan orang anti-lelaki ke? tak lah..cuma beberapa hari yang lalu selepas baca 1 blog dan selepas terima 1 sms, yang mana blog dan sms tu memberikan TEKANAN yang hebat padaku(seriously teruk,sampi terkeluar soalan tu). Masakan orang yang punya ramai adik lelaki keluarkan soalan camtu, plus hidupnya tak pernah di'isolate' dari lelaki.Tapi ntah, tak tahu kenapa..Selepas mendapat jawapan untuk persoalan itu, datang satu CABARAN luar biasa. Alhamdulillah, Allah pengatur hidup manusia yang sangat Bijaksana.Semalam soalan tu dijawab dengan lengkap, selepas tayar kereta flat..huhu.Tulah persoalkan lagi, Allah pasti akan jawab persoalan dan detikan hati kalian.

KINI

Maaf dengan sangat pada kalian yang punya hutang urusan denganku, yang mana urusan kalian aku letakkan dalam WL (Waiting List).Maaf dengan sangat.Sekarang ni tengah mempertimbangkan semua benda yang ada dalam WL samaada perlu ke tak di masukkan dalam IM(Important List). Kerana diriku milik Allah dan langkahku milik Ummah.Cepat tuntut untuk dipertimbangkan, kalau tak urusan tu akan terus ader dalam WL...

7 comments:

Maryam Abu Ahmad said...

tak payah masuk WL pun... ;)

pendapat ekstrim.

[ Nazihah ] said...

tapi date dengan akak masuk dalam
important list -_^ Tengah tunggu tarikh je ni 0_o

maryam abu ahmad said...

ngan akak takpe.. :P

urm.. jumaat nanti nak?

[ Nazihah ] said...

nak..nak..
tapi kita tak beroda
plus, sabtu ni insyaAllah ada program

Nihlah Johari said...

faiting!!! ^__^

Maryam Abu Ahmad said...

huhu.. tak beroda la pulak... aiseh.. nanti.. nanti...

Muhd Tahumahu said...

Sah ni masalah jiwa ni..hahaha