Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Tuesday, March 17, 2009

< Kene tag rupanya >

Saya kene kurung takleh masuk ofis, sebab kunci tertinggal kat dalam kete mama Sal T_T Maka saya mengisi masa dengan buat tag ni.. [Waa takleh buat keje lain..Keje sume dalam ofis..TAPI keje saya sangat banyak Waaa]

1. How old are you?
Baru 22, belum lagi 23..Bila?? Rahsia..

2. Are you single?
Saya BELUM kawen Laa

3. At what age do you think you'll get married?
Allahu'alam..Kalau saya mati lepas ni kira saya tak kawen la kan

4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?
Allah lebih mengetahui

5. If not, who do you want to marry?
Heem siapa yang Allah pilih untuk saya

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
Waa tak perlu ada dalam kepala saya lagi

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
Ntah [bila rajin saya fikir]


8. Where do you plan to go on honeymoon?

Mana-mana jer.. Ni honeymoon KAMAR KETENANGAN KE?? Penghuni KAMAR KETENANGAN bila kita nak pergi bulan madu eh?? Eeeee tak sabarnya...

9. How many guests do you think you'll invite?
Tak boleh beramal lagi untuk waktu ini [Baca: Takyah fikir]

10. Will that include your exes?
JomLah datang..Makan freekan..sape tak nak ^_-

11. How many layers of cake do you want?
Tolong jangan jadikan perut macam tong sampah!!

12. When do you want to get married, morning or evening?
Allah lebih mengetahui

13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding
Kene pasang lagu ke?? =p

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
Suka hatiLah kamu nak pakai apa..janji makanannya masuk mulut bukan hidung hehe

15. Champagne or red wine?
Boleh je mana-mana. Tapi kene komfemkan masuk syurga ah ^_- Tapi kat sana lagi sedap dari tu kot..

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Heem..Sehari lepas kawen pergi mandi sungai or air terjun dengan akhawat J.O.M!!

17. Money or household items?
Nanti saya bagi list untuk kamu eh ^_-

18. How many kids would you like to have?
Allah tahu yang terbaik

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
DVD/CD boleh rosak, boleh hilang.. Hanya Allah yang KEKAL

20. Whose wedding plan would you like to know ?
Sape yang nak share dengan saya. TAPI saya tak nak belajar weeding plan jer sebab kehidupan lepas wedding tu lebih banyak kene belajar dari wedding plan

Kalau kamu rasa macam teringin nak buat tag ni siLalah..Saya tak nak tag sape-sape supaya orang lain boleh buat benda yang lebih bermanfaat =p

7 comments:

Anonymous said...

adakah ini tag org yg sgttt akn kawen??
^_*

[ Nazihah ] said...

Orang yang sangat akan kawen akan jawab tag camni ke?? Tak kot!! =p

org yg dicuri status YM nyer said...

adakah tag ini menunjukkan bahawa pembuatnya akan kawen dalam masa terdekat ini...haha..saje je kacau.

[ Nazihah ] said...

to org yg kene curi status YM

eLeh pinjam pun berkira K.E.D.E.K.U.T!! Kenal haji bakhil tak? =p

3. At what age do you think you'll get married?
Allahu'alam..Kalau saya mati lepas ni kira saya tak kawen la kan << org yang akan kawen akan jawab camni ke?? tak kot!!

raihanah said...

Salam..lama tak jenguk blog anti..tengok2 je dah pandai buat tag.. tag pasal kawen pulak tue..haha...sahabat saya sudah matang dalam memikirkan hal2 itu rupanya...hAhaAHahA [gelak kejam yang masih maintain tahap ayu...=)]

[ Nazihah ] said...

to Hanah..

Pergh..kenekan orang handal eh!! Siap time aden balik JB nanti ku buLi kamu puas-puas..Matang?? haha [baca: nada seronok org kata saya matang wehhehe]Adake orang matang tentang kawen jwb tag camtuh..adeh, habisLa dunia kalau orang matang tentang kawen macam tuh..hancurLah..

cahayalembut said...

ehem2..bila nak buat pengumuman? :p