Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Sunday, November 18, 2007

< Rasa Tersangat Bersalah >

Hari ini aku skip my 'family discussion' sebab kene present esok..dahLa aku yang minta ditangguhkan dari hari khamis hari tu..pastu hari ni takleh datang pulak..huhu bersalah sangat..sengaja duduk kat atas supaya tak nampak akak-akak bertolak ke 'family discussion'...
--------------------------------------------------
Inikah rutin hidup seorang programmer, terpaksa skip benda yang paling berharga? Terpaksa minum nescafe supaya boleh 'bertahan' lama sikit(yang aku tak pernah buat selama ni)? Pastu esoknya kepala pusing macam roller coster.. Melawan fitrah manusiawi?..Kalau ni akibatnya,rasa macam nak quit dengan segera, tapi seronok buat programming ni..mengajar untuk berfikir..TAPI..
Sesungguhnya sistem tak pernah bersalah..
yang bersalah ialah manusia yang buat sistem tak mengikut sistem Yang Maha Sempurna

1 comment:

Juwairiya Zulkifli said...

yup2.."yg bersalah adalah manusia yg tak mengikut sistem Yang Maha Pencipta"

moga tetap tabah dalam 'programming' hidup ini..^_^