Me and love to be myself

Ketahuilah wahai saudaraku, sungguh anda akan menemui masa-masa yang sulit, masa-masa yang melelahkan, dan berbagai ujian, padahal anda tengah berjalan diatas jalan kebenaran dan disibukkan dengan pelbagai aktivitas dakwah. Apabila anda teguh diatas kebenaran dan sabar menghadapi pelbagai ujian. Nescaya kepedihan akan sirna,kelelahan akan hilang, dan yang akan tersisa bagi anda adalah ganjaran dan pahala. [Penawar lelah pengemban dakwah] *Dr Abdullah Azzam*

Tuesday, October 27, 2009

< Apa Yang Harus Aku Rasa >






BisMillaH..
Entri pertama Pn Nazihah[Berhari jugak nak biasa dengan tittle baru ni]
Dan gambar yang keluar tak perlukan caption ^_- [i have no words in my mind]

AwwaLan fi Kulli Hal..

Terima Kasih Allah untuk semuanya yang Kau kurniakan
Allahmdulillah, sebaik-baik dan setinggi-tinggi pujian hanya layak untukMu
Dari awal sehingga kini dan sehingga ke akhir hayatku..

Terima Kasih Allah
Kau tentukan untukku sejak dari dalam rahim ibuku lagi
Teman-teman perjuangan yang tak pernah putus

Terima Kasih Allah
Kau tentukan aku punyai ibu & ayah seperti mereka
Dunia dan seisinya tak bisa menbayar seluruhnya dari mereka
Kau gantikanLah seluruh dari mereka untuk aku dengan Jannah yang paling muLia buat mereka
Terima Kasih Ayah & Ibu untuk semuanya

Terima Kasih Allah
Kau kirimkan untuk aku abah & ummi yang sangat memahami
Kau titipkam untuk aku seorang abang & kakak
ah..Kau lebih mengetahui kedamaian hatiku taktala hubungan aqidah bersama seorang kakak bertukar menjadi hubungan darah
2 hari bersama mereka begitu berharga
Tuhan kau peliharaLah hubungan kami sehingga ke Jannah

Terima Kasih Allah
Kau kirimkan untuk aku teman seperjuangan yang tak pernah lekang
Terima Kasih temanku yang setia menemani
Menabur rasa gabra pada manusia tak berperasaan sepertiku
Terima Kasih cik mesir untuk panggilanmu
Biar tuhan balas jasa kalian dengan syurga & permudahkan urusan BM kalian puLa

Terima Kasih Allah
Kau tentukan untuk dia untukku
seperti yang kuimpikan
Engkau Tuhan yang sentiasa Mengetahui

Wahai Allah
Hanya padamu aku bermohon dan berharap
Hanya padamu aku menagih dan merayu
Kau titipkanlah Mawaddah di hati-hati kami
Kau kirimkanlah Sakinah membasahi jiwa-jiwa kami
Kau penuhkanLah kami dengan RahmahMu
Kau lebarkanLah lembayung barakahMu menaungi kami
Semoga teratak kecil ini melimpah dengan Mawaddah, Sakinah dan Rahmah

Friday, October 16, 2009

< Kenangan Yang Dikenang >

[post di sepatutnya keluar, tapi tkk kuar huhu..lambat 4 hari]
Sehari sebelum saatnya saya harus menikah..Sengaja biarkan ianya dihari-hari akhir supaya husband to be saya tak sempat baca ^_- hehe jangan marah, nanti saya akan kelihatan jauh lebih muda dari kamu =p

Melakarkan entri terakhir sebagai insan bujangan, dicoretkan khas buat insan yang terlalu banyak mengajari saya hidup dijalan ini adalah sebuah keindahan yang teramat..

Buat ahLi Bait sejak saya berusia 1 hari dalam kandungan ibu sehingga kini. Insan-insan luar biasa ini banyak menghulurkan bantuan dan sokongan yang tidak terhingga, tak terkata. Tempat saya melepaskan ketegangan dan ketenangan..Semoga Allah membalas dengan yang terbaik..[Saya akan tersangat rindu madrasah pertama saya ini ^__^ terutama bilik comel saya yang by default menjadi bilik saya..]

Buat cikgu-cikgu ketika saya masih 'toodler', banyak yang saya belajar dari kamu..Hidup yang banyak tercorak indah sejak zaman 'toodler' saya lagi. O0oohhhh saya akan sangat rindu dengan zaman 'toodler', saat bermuLa kisah kehidupan yang tersangat indah

Buat Teman-teman 'toodler' saya, maaf andai berita ini adalah kejutan buat kalian..Hidup akan lebih indah jika ada sedikit kejutan ^_- Terima kasih 6 toodler kecil + ramai toodler besar.. PanggiLan gayutan kamu akan saya ingat wahai cik Mesir .. Terima Kasih atas penat lelah kalian membantu mengurusi 'Program Istimewa' saya ini ..

Buat penghuni setia KAMAR KETENANGAN, fuuh tiada titipan yang boleh diungkapkan bila segala-galanya banyak dari sini..Terima Kasih untuk segaLanya

Kak Aida i'm gonna mis ur words..

Terima Kasih Ustazah Marhamah & Pak Cik Nahar, seharian bersama kalian ramadhan lalu begitu mendamaikan.Terima Kasih berkongsi segalanya agar langkahku teratur.Akan ku simpan bait-bait kalimah itu untuk bekalan segar hidupku nanti..Pak cik, i will remember your words, tarbiyah didalam kereta sesaat ada begitu berharga.

Buat Kawan-kawan 'high School' saya, buat KAKAK & Kawan & Adik, tanpa kalian mungkin saya kehilangan satu calitan warna pada kain kehidupan saya

Doakan saya untuk terus gagah melangkah di anak tangga ini bermula esok & Doakan saya agar bertahan dari kejatuhan, Doakan saya bisa mara pantas jauh lebih pantas dari dulu.. Semoga saya terus setia kepada KEKASIH pertama saya

[Kudengarkan buat kalian Teruskan Perjuangan - Brothers]